over ons

GALLIZIA
Gallizia is een unieke Italiaanse bar in de Amsterdamse Javastraat waar de echte Italiaanse manier van doen centraal staat. Het is alsof je aanschuift bij een Italiaanse familie. Lekker lang tafelen en genieten van de beste producten die Italië te bieden heeft. Bij Gallizia drink je s’ ochtends de beste koffie, s ‘middags geniet je van versgebakken focaccia en in de avond blijf je hangen voor een goed glas Italiaanse wijn met heerlijke antipasti. Na het eten lekker blijven hangen? Bij Gallizia is het allemaal mogelijk.

TOM
Een bar die de trotse naam van de familie draagt, hiermee ging een wens in vervulling voor Tom. Als eigenaar van wijnwinkel Monega droomde hij al jaren van een plek waar hij zijn zelf geïmporteerde Italiaanse wijnen kon schenken. Tom, zoon van een Italiaanse vader die ook wijnen importeerde, ging ieder jaar op vakantie bij zijn oma en tante. De oprechte gezelligheid die hij daar ervaarde aan de keukentafel wilde hij ook overbrengen in zijn eigen bar. De hele dag door lekker eten en drinken en even de tijd vergeten. Alleen de beste kwaliteit producten en als ze het niet konden krijgen dan verbouwden ze het zelf. Bij Gallizia wil Tom je de oprechte Italiaanse manier van doen laten ervaren.

CONCEPT
De hele dag door op één plek kunnen blijven zitten en de tijd volkomen vergeten. Van het ene in het andere dagdeel glijden zonder dat je het door hebt. En dit alles in een gastvrije Italiaanse atmosfeer. Eten en drinken moesten hierbij een cruciale rol spelen, dit zijn ten slotte de twee belangrijkste dingen in het leven van een Italiaan. Voor ieder moment van de dag zochten we daarom een kenmerkend Italiaans product. Het werd de beste koffie in de ochtend, de lekkerste focaccia in de middag en de mooiste wijnen in de avond. Alle producten moesten van de beste producenten en leveranciers uit Amsterdam vandaan komen en geserveerd worden in een ontspannen en vertrouwde omgeving die aanvoelt als thuis.