Onze wijnen

Bij Gallizia importeren wij de meeste wijnen zelf. Italië heeft namelijk wel tweeduizend verschillende druivenrassen waar wijn van wordt gemaakt. Zo is er altijd wel wat nieuws te ontdekken. Onze vinoloog kan erg blij worden van onbekende druivenrassen of onbekende streken die spannende wijnen voor onze winkel opleveren. Hij houdt geregeld wijnproeverijen en schrijft ook over onze wijnen op onze socials.

We werken graag samen met onderstaande wijnboeren, maar bieden uiteraard een veel breder assortiment.

Tom bij Colonnara
Logo Colonnara
Gallizia verkoopt al heel lang de wijnen van Colonnara. Daar is een simpele reden voor: bij deze coöperatie maken ze een breed scala aan geweldige wijnen. Een van onze lievelingswijnen, de Cuprese Verdicchio, komt bij Colonnara vandaan. Daarnaast produceren ze hier ook geweldige bubbels (de Luigi Ghislieri). En vanaf de dag dat de rode Tornamagno bij ons op de wijnkaart verscheen was het een van de lievelingen van onze gasten. Sinds 2019 werken ze bij Colonnara volledig biologisch.
Logo La Distesa

Voordat onze vinoloog bij Gallizia in dienst kwam kende hij Corrado Dottori van La Distesa al een flink aantal jaren. Zij bleken elkaar te vinden in hun liefde voor muziek (Bruce Springsteen in het bijzonder) en wijn (die van La Distesa in het bijzonder). Het was dus alleen maar logisch dat Gallizia de wijnen van La Distesa zou gaan importeren. We hebben inmiddels een mooie groep vaste klanten die deze wijnen zeer geregeld in onze deli komt halen. La Distesa maakt alleen natuurwijnen, en wij zijn bijzonder trots dat wij deze exclusief voor Nederland importeren.

Tom bij La Distesa
Tom bij La Distesa
Rogier bij La DIstesa
Rogier bij La DIstesa
Onze relatie met wijnhuis Cecchetto gaat al heel lang terug. We werken graag met hun wijnen: ze zijn goed gemaakt, en bij Cecchetto gebruiken ze niet alleen internationale druivenrassen, maar ook het interessante inheemse ras raboso. Van de raboso maken zij een krachtige en complexe rode wijn, maar ook een heerlijke zoete wijn die heel goed combineert met oude kazen of toetjes op basis van chocolade. Hun pinot grigio werd een paar jaar geleden uitgeroepen tot de beste pinot grigio van Amsterdam. Elke keer als we hem zelf proeven snappen we nog steeds waarom dat zo is.
Voor de lekkerste Italiaanse delicatessen en wijnen in Amsterdam moet je op Javastraat 65 in Amsterdam Oost zijn.